COPII CARE AU TRAIT INAINTEA VIETII LOR

In 1955,in satul Kampa din vestul Bengalului – India,fetita Sukla Gupta are numai 18 luni cand incepe sa-si legene perna,spunandu-i Minu.Cand este intrebata cine este Minu,raspunde : „Fiica mea”. Timp de 3 ani,copilul tot povesteste despre sotul sau,fiica sa si despre viata pe care a dus-o impreuna cu acestia.Ea spune ca este reincarnarea unei femei pe nume Mana,si ca sotul sau,precum si cumnatii sai,Kethu si Karuna,locuiesc in Rathala la 18 km de Kampa. Fetita Sukla ,cere familiei sa o duca la Rathala,dar,intrucat acestia nici nu au auzit de sat,ea se ofera sa-i conduca.

Curand,tatal sau afla ca exista intr-adevar un sat cu acest nume,in care locuieste un anume Khetu,care a avut o cumnata pe nume Mana decedata in urma cu cativa ani si care a lasat o orfana,Minu.Impins de curiozitate,tatal Suklei a arenjat o intanlire intre cele doua familii in vara lui 1959,fetita fiind aceea care ii conduce la presupusul ei cumnat,unde recunoaste sariurile Manei,dintr-un cufar plin de haine.Fetita se manifesta extrem de afectuos fata de „sotul” ei si de Minu. Ulterior,nu s-a putut gasi nici o explicatie acestei intamplari.

ADEVAR SAU FALS

Dosarele profesorului Ian Stevenson,de la Universitatea din Virginia,contin sute de cazuri asemanatoare celui al Suklei.  De mai bine de un sfert de secol,acesta cerceteaza cazurile unor copii care-si aduc aminte de caminul,munca sau familiile unor indivizi care le sunt cu totul necunoscuti in aceasta viata si care uneori sunt morti de multa vreme.

Profesorul considera ca acestea sunt AUTENTICE CAZURI DE REINCARNARE.Totusi,doi cercetatori olandezi,care au interogati mai multi subiecti ai profesorului Stevenson,au remarcat ca multe dintre aceste cazuri de reincarnare au loc in sanul aceleasi familii sau al cunostintelor lor,deci,ar putea fi vorba pur si simplu,de niste amintiri pastrate in subconstient. Dintre sutele de cazuri inregistrate de Stevenson,numai doua-pe care le voi reda in continuare-au rezistat examenului critic al olandezilor. Dupa acestia,ar putea fi vorba de „amintirea unei reincarnari reale”.

FRUMOASA KUMKUM

Pana in 1955,Kumkum Verma nu parasise niciodata satul Bahera,aflat la 40 de km de orasul Darbhanga,Bangladesh.La varsta de trei ani si jumatate,ea incepe sa vorbeasca despre viata sa anterioara.Ea a trait in Urdu Bazar,un cartier din Darbhanna,s-a maritat cu un fierar.

Kumkum a avut un fiu,Misri Lal,devenit si el fierar,care i-a daruit un nepot,Guri Shankar. Ea mai spune ca a fost otravita de nora sa.Deseori vorbeste despre viata ei anterioara,Kumkum zice : „Spuneti-mi Sunnary” ceea ce inseamna „frumoasa”. In 1959,doctorul Verma,vrand sa afle adevarul,descopera faptul ca,intr-adevar,in cartierul Urdu Bazar traieste un fierar cu numele de Misri Lal,care are un fiu,Guri Shankar. Misri Lal confirma tot ce-a spus Kumkum. Pe mama sa o cheme Sandari,nume pe care el il pronunte „Sunnary”. Aceasta se nascuse la inceputul acestui secol si a murit in 1950.

Dupa ce s-a casatorit,a avut doi baieti,dintre care unul este Misri Lal.La cinci ani dupa moarte sotului sau,Sunnary s-a recasatorit dar aceasta casatorie nu a fost prea fericita,astfel incat in 1950,s-a ajuns ca Misri Lal sa-l de-a in judecata pe al doilea sot al mamei sale pentru delapidarea banilor familiei.Cu aceasta ocazie ii cere mamei sale sa depuna marturie in justitie.Dar aceasta moare chiar inainte de judecarea procesului.Acest fapt,ca si alte detalii din viata lui Sunnary,povestite de Kumkum au fost confirmate si de calti profesori,care au cercetat cazul.

FATA CARE ERA BAIAT

Nascuta in 1956,in centrul Sri Lankai (fostul Ceylon),Gnanatilleka Baddewithana isi ingrozeste parintii,cand la numai la varsta de un an(!) le spune ca are o alta mamasi un alta tata.La doi ani reuseste sa le explice cine sunt parintii ei din viata anterioara.Ea da detalii despre satul Talawa,in care locuiesc acestia,aflati in munti la 30 de km.

Ea stie si numele surorilor sale si ale celor doi frati mai mari,pretinzand ca in viata sa anterioara a fost baiat !  Un preot din regiune aude spusele fetitei si identifica pe care aceasta a descris-o.Un fiu,Tillekeratne,murise cu 15 luni inainte de nasterea Gnanatillekai.  In 1961,acesta se duce la Talawakele,pentru a intanli familia Tilleketatne din care ii recunoaste pe toti cei 7 membri ai acesteia,ca si pe cei doi sateni din multimea stransa la venirea ei in sat.

Isi imbratiseaza cu caldura la fosta mama si pe fostul ei invatator.Mai sunt si alte aspecte frapante : Tillekeratne era efeminat,pe cand perintii Gnanatillekai o gasesc pe aceasta ca fiind baietoasa ; albastrul era si este culoarea favorita a amandurora,el a murit in urma unei cazaturi si ei ii e frica de tot ce priveste domenuil medical.  Nici in acest din urma caz profesorul Stevenson  n-a gasit nici o dovada a unui contact prealabil intre cele doua familii.

O data in plus,scepticii ar trebui sa admita singura explicatie plauzibila Gnanatilleka a spus adevarul ?

Anunțuri

~ de hellqueen pe Decembrie 11, 2010.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: