FANTOME SIMPATICE

OBICEIURILE SPIRITUALE ALE CALUGARILOR DE LA BEAULIEU

Intr-o noapte,in 1951,putin inaintea Craciunului,Michael Sedgwick,directorul cercetarii la Muzeul Automobilului din Anglia,se afla inca la masa de lucru,cu toate ca era trecut de miezul noptii. Fumul de tutun umplea tot biroul;deschizand fereastra pentru aerisire,aude cantecele unei slujbe catolice.

„Sunetele veneau ca niste valuri neregulate,ca de la un aparat radio care mergea prost;muzica era atat de frumoasa incat an incercat sa prind si eu postul respectiv la aparatul meu radio,dar…degeaba!”

In aceasi seara,Bertha Day,intendenta Abatiei,aude si ea cantecele : „Stiam ca doamna Mears-o vecina-tocmai murise.”   Amandoi vor intelege ulterior ca au auzit sunetele unei slujbe cantate de calugarii de la Abatie (manastire catolica),asa cum procedeaza acestia ori de cate ori se stinge cate un consatean.

Dar…nici un calugar nu mai traieste la Beaulieu inca din 1538  !!!  Fondata de Ordinul Cistercienilor in 1204,Abatia a prosperat,pana cand Henric al VIII-lea a inchis-o. Totusi,se pare ca abatia nu a fost parasita niciodata cu totul de calugari. Pentu locuitorii din zona,fantomele de la Beaulieu fac parte din cotidian.Reverendul Robert Frazer Powels,intretine cu acestea relatii atat de bune,incat pe unele le stie pe nume  !!! La fiecare Craciun,el face o slujba religioasa pentru ele,la bisrica din sat. Intr-o zi,cand un credincios ii atrage atentia ca nu e prea multa lume la messa pe care o oficiaza,acesta ii raspunde: „Sunt mai multi participanti decat cei pe care ii vezi”.

Dar nu toata lumea accepta cu usurinta EXISTENTA FANTOMELOR DE LA BEAULIEU; totusi…un membru al unei echipe care filma la Abatie,a auzit pe cineva coborand scarile in urma sa. Spre groaza lui,pasii il depasesc dar cel care-l urmarea e invizibil ! Alti oameni sunt inspaimantati de zgomotele care se aud noaptea dinspre cimitirul calugarilor,ca si cum ar avea loc o slujba de inmormantare. Uneori,calugarii au fost vazuti ! Sunt imbracati in maro-culoarea „fratilor” care nu fac parte dintr-un ordin-spre deosebire de ceilalti calugari care se imbraca in alb.

Actrita Margaret Rtheford a vazut intr-o zi un calugar cu o gluga maronie in cap,citind printre ruinele manastirii,vedenie avuta si de un functionar al Abatiei. In timpul celui de al doilea razboi mondial,ofiterii unei unitati antiaeriene au vazut un grup de calugari la capela. In 1979,a fost vazut un calugar care taia via.  Lordul Montagu si familia sa careia le apartine abatia din 1673,afirama ca fantomele „n-au fost niciodata altceva,decat niste prieteni.”

Anunțuri

~ de hellqueen pe Decembrie 16, 2010.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: